Splošni pogoji


Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Nogavicke.com (v nadaljevanju ponudnik) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
Spletno trgovino Nogavicke.com (v nadaljevanju »trgovina« ) upravlja podjetje Spletna prodaja, Martina Marinac s.p., Sernčeva ulica 9, 2000 MARIBOR.
 
 

Zasebnost

Podjetje Spletna prodaja, Martina Marinac s.p., jamči, da osebnih podatkov ne bo posredovalo tretjim osebam.
Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
 

Cene

Veljajo cene, ki jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini. Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila. Pri vsakem nakupu v spletni trgovini Nogavicke.com se lahko obračuna spletni popust. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Cene navedene v spletni trgovini Nogavicke.com ne vključujejo stroškov poštnine. V končno ceno ni vključen DDV saj nismo zavezanec za ddv po 1. odstavku 94. člena ZDDV-1. Pridržujemo si pravico do spremembe ponudbe in cen brez napovedi.

Izdelki v akciji so znižani zaradi odprodaje zalog in cene veljajo do odprodaje zalog.
 

Postopek naročanja oz. nakupa

V spletni trgovini Nogavicke.com so predstavljeni izdelki za katere je možno opraviti nakup. Naročilo v spletni trgovini Nogavicke.com je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali da naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo uporabnik obveščen po elektronski pošti. Vsa potrjena naročila bodo obravnavana kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno.
 
Pri nakupovanju se uporablja virtualna nakupovalna košarica. Izdelke dajete v košarico s pomočjo nakupovalne košarice pri vsakem izdelku. Če želite izbrane izdelke videti, spremeniti njihove količine oz. jih odstraniti iz nakupovalne košarice, se premaknite na stran "V košarico".

Ob zaključenem  popravljanju količin izdelkov in vašega izbora le-teh v košarici, pritisnite gumb "Zaključi nakup", v kolikor želite izbrane izdelke kupiti. Če želite izprazniti nakupovalno košarico, pritisnite gumb "Izprazni košarico", v kolikor pa želite odstraniti samo določen izdelek, pa pritisnete na rdeči križec pri izdelku, ki ga želite odstraniti.

Najprej vnesite svoje podatke, ki bodo prikazani na računu. V kolikor želite dostavo naročenih izdelkov na drugi naslov, prosimo, da nam sporočite oz. vnesete v polje "Kaj nam želite sporočiti". Nato izberete način pošiljanja izdelkov.
Na naslednji strani izberete način plačila naročenih izdelkov. V zadnjem koraku, na strani "Potrditev naročila" lahko pred oddajo naročila še enkrat preverite, kaj ste naročili, količine in cene, stroške pošiljanja, ter vrednost celotnega naročila, naslov ki ste ga vnesli in ki bo izpisan na računu, v kolikor ste vnesli drugi naslov za dostavo, vidite tudi tega.

Za oddajo naročila pritisnete gumb "Zaključi nakup". V kolikor je bilo naročilo uspešno oddano, se Vam pojavi stran, ki potrdi, da je naročilo bilo uspešno oddano, hkrati pa Vam sistem na Vaš e-naslov pošlje kopijo naročila. V kolikor želite karkoli popraviti, uporabite gumb "Nazaj".
S potrditvijo naročila kupec potrjuje, da se strinja s splošnimi pogoji.
 

Način plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 
Po povzetju: Pošiljko pošljemo priporočeno z odkupno vrednostjo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.
Po predračunu: Ob naročilu izstavimo predračun in ko je le ta poravnan odpošljemo artikle. 
* Osebni prevzem: Plačilo se izvede ob osebnem prevzemu artiklov.

Za osebni prevzem nas prosim kontaktirajte, da Vam potrdimo termin prevzema arktiklov. Stroški telefonskega klica so odvisni od vašega telefonskega operaterja v mobilno omrežje Simobil.
 
V primeru naročila blaga s strani pravnih oseb, se plačilo izvede po izdanem predračunu in blago
dostavimo pravnim osebam v dogovorjenem roku po prejetem plačilu.
 
 

Dostava

Naročeno blago bo dostavljeno predvidoma v 3 do 10 delovnih dneh. Vse izdelke kupcu paketno dostavlja Pošta Slovenije. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali da naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo uporabnik obveščen po elektronski pošti.

Cene blaga navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine. Če vaš znesek preseže 50 EUR, poštnino krijemo mi. Stroški pošiljanja se obračunajo po ceniku Pošte Slovenije. Naročila v znesku nad 50€ dostavimo brezplačno.  Brezplačna dostava je prikazana v košarici.
 
 

Vračilo blaga in reklamacije

Kupec ima pravico, da nas v 14 dneh po prejemu blaga pisno obvesti o odstopu od pogodbe in sicer na e-naslov info@nogavicke.com. Prav tako priloži tudi kopijo računa.

Podjetje (prodajalec) nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga v skladu z določbami ZVPot. Pravica do odstopa od pogodbe: Skladno s 43. čl. Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico do odstopa od pogodbe v 14 dneh, ne da bi navedel razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora kupec nepoškodovanega vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu. Reklamacije sprejemamo izključno ob predložitvi reklamiranega blaga in računa. 

Ob vračilu morajo biti izdelki nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu je potrebno priložiti kopijo original računa. Kupec mora blago vrniti po pisnem sporočilu na naslov: Spletna prodaja, Martina Marinac s.p., Sernčeva ulica 9, 2000 Maribor.
Stroške vračila blaga krije kupec, razen v primeru upravičene reklamacije (poškodba izdelka,...)

Če ste kupili izdelek direktno pri našem podjetju, na izdelku se je pojavila napaka in izdelek je v garancijskem roku, imate možnost izdelek reklamirati. Kopirajte si Reklamacijski obrazec in ga v celoti izpolnite. Priložite ga k reklamiranemu izdelku in skupaj pošljite na naš naslov. Reklamacija bo rešena v zakonskem roku.

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. Napaka je stvarna: če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali promet; če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oz. bi mu morala biti znana; če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno dogovorjene oz. predpisane; če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnih koli prodajalčevih izjav o značilnosti blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.Potrošnik lahko uveljavlja pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Potrošnik, ki je  pravilno obvestil prodajalca o napak, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom  ali vrne plačani znesek.V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve iz prejšnjega odstavka tega člena. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Vračilo izdelka in kupnine:

V skladu z določili 43.člena ZVPot (https://zakonodaja.com/zakon/zvpot/43c-clen1) ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči na e-naslov: martina@nogavicke.com, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma ali najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz pravnega odstavka 43. člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oz. najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Kupec mora v primeru odstopa od pogodbe obvezno sporočiti odstop od pogodbe pred pošiljanjem blaga. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Blago lahko tudi zamenjate z drugim izdelkom iz naše spletne ponudbe.
Obrazec za odstop od pogodbe dobite tukaj.
 

Kupoprodajna pogodba

Uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izdamo račun v pisni obliki. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na našem strežniku. Kupoprodajna pogodba je sklenjena izključno v slovenskem jeziku.

Kupoprodajna pogodba med nami in uporabnikom (kupcem) je sklenjena v trenutku, ko mi potrdimo naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za nas kot za uporabnika (kupca).
V kolikor je naročeno blago zavrnjeno ali pa ni bilo dvignjeno stroške poštnine (3,80 EUR) in stroške vračila krije naročnik. Če blago ni bilo naročeno s strani osebe, ki je navedena na podatkih bomo to smatrali, kot zlorabo osebnih podatkov in bomo zadevo predali organom pregona. Ob tem se bodo predali vsi podatki vključno z IP številko računalnika s katerega je bilo naročilo opravljeno. 
 
 

Neprevzeti paketi

Kupec je po Obligacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino. V primeru lažnih naročil bomo IP naslov predali v nadaljnjo obravnavo kot zlorabo.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da to ni mogoče, je za vse spore pristojno sodišče v Ljubljani.

Za reševanje garancij, reklamacij nas kontaktirajte preko e-pošte: info@nogavicke.com  ali na telefon.: 040/890-929
 

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.